392. Liderii "pucioşi" de la Noul Ierusalim cenzurează Sfânta Scriptură



În “Cuvântul lui Dumnezeu din Duminica a cincea a Postului Mare‚ a sfintei cuvioase Maria Egipteanca”, liderii pucioşi îşi dovedesc încă odată caracterul lor mistificator, cenzurând fără nici un scrupul textul Sfintei Scripturi, pentru a-l adapta propriei lor ideologii sectare.
Pentru a justifica colaborarea duhurilor pucioşeşti la “Cuvântul lui Dumnezeu”, şi în mod concret cuvântul atribuit “sfintei Maria Egipteanca”, liderii pucioşi recunosc deschis că sunt adepţii spiritismului. După părerea lor, din când în când (atunci când interesele propagandistice o cer), ei mai “slobozesc câte un duh” din locuinţa morţilor, dându-i acestuia ocazia să le vorbească oamenilor prin intermediarii consacraţi deja (care sunt... aceeaşi lideri pucioşi). O asemenea situaţie este atribuită şi duhului care se intitulează “Maria Egipteanca”, care se alătură cu textul ei lacrimogen şi înţesat cu patetisme la textul atribuit lui “Dumnezeu”:

«A dat Domnul dar lucrător peste pământ, şi cu mare milă lucrează El prin acest dar, căci sunt sloboziţi câte unii din locuinţa morţilor să vină să grăiască la cei de pe pământ, la cei aleşi de Dumnezeu pentru acest dar, ca să mai uşureze cumva duhul cel greu al celor ce au trecut cu trupul şi care suferă aşteptând uşurare suferinţei lor, iar pe pământ se vesteşte de către vestitor [...] Pe acest sufleţel îl am Eu, Domnul, acum, în zi de duminică în lucru cu Mine pe pământ peste fiii oamenilor spre înţelepţirea lor, care vine din cer [...] şi aşa i s-a făcut parte Mariei Egipteanca, cea pomenită azi [...] Duhul ei grăieşte acum de lângă Mine cuvânt de dor şi de mulţumire cu dor, lăsând în mijlocul poporului cuvântului Meu cel de azi povaţă de împărţit fiilor oamenilor şi peste toată biserica cea veghetoare de suflet pe pământ [...]
— Cu lacrimi, Doamne, între cei din cer îmi las cuvântul meu cel învăţător şi povăţuitor în mijlocul poporului Tău, unde Tu Îţi ai casă de venire [...]» (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din  01-04-2012)

  Incorectitudinea deliberată a liderilor pucioşi faţă de reproducerea cu acurateţe a textului şi mesajului biblic este evidenţiată limpede în situaţii în care în Sfânta Scriptură apar  relatări incomode pentru pucioşi. Soluţia pe care ei o consideră simplă şi ingenioasă este trecerea sub tăcere a acestor relatări.
Iată un exemplu. Există un text biblic în care Dumnezeu este prezentat în adevărata Lui lumină, care-L arată că El este Cel care “face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi”. (v. Matei 5:45):

 “El nu caută la faţa oamenilor şi nu părtineşte, ci cele drepte face tuturor, fie nedrepţi, fie răi, şi la toţi sunt plăcute lucrurile lui, şi în judecata lui nimic nu este nedrept. Aceasta este tăria, împărăţia, puterea şi mărirea tuturor veacurilor!”. (3 Ezdra 4:39-40)

Pucioşilor nu le convine însă această destăinuire a Scripturii, deoarece „Dumnezeul” Pucioasei, pe care ei Îl propovăduiesc în mod sistematic, este inflexibil faţă de cei care încă mai greşesc şi nemilos faţă de cei care păcătuiesc. La ei textul respectiv este reprodus sincopat, extirpându-se exact acea porţiune care-L descrie pe Dumnezeu ca fiind echidistant faţă de cei buni şi faţă de cei răi:

«  El nu caută la faţa oamenilor şi nu părtineşte, ci face şi zice ceea ce este drept, şi el este tăria, împărăţia şi puterea şi slava tuturor veacurilor. » (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din  01-04-2012)

Poziţia Bisericii Ortodoxe Române este cea corectă, ea promovând în slujbele ei mesajul adevărat al Scripturii. Spre exemplu, în prima dintre rugăciunile slujbei Sfântului Maslu se recunoaşte  că Dumnezeu nici nu-i pedepseşte pe loc, nici nu-i trece cu vederea pe cei păcătoşi, ci îi cercetează cu mila Sa, pentru ca ei să se întoarcă şi să fie vii:

“[...] Că Tu eşti Dumnezeu mare şi minunat [...] Care iubeşti pe cei drepţi şi pe cei păcătoşi miluieşti; [...]” (citat din Rugăciunea Întâi a Sfântului Maslu)

Tot în acest capitol al Scripturii, cu prilejul relatării episodului biblic care relatează confruntarea dintre tânărul Zorobabel şi regele Darius, liderii pucioşi inversează ordinea temporală a evenimentelor. De data aceasta nu se poate bănui că este vorba de premeditare, ci mai degrabă o reproducere neglijentă, din memorie, a textului. Este vorba de acel episod din Cartea a treia a lui Ezdra în care, după părerea liderilor pucioşi, regele Darius mai întâi îl sărută de drag pe Zorobabel şi apoi îi promite că îi va da tot ce-i va cere:

«O, să ia aminte oamenii la regele Darius, căruia i-a spus Zorobabel păcatul, şi l-a sărutat regele pe el şi i-a făgăduit lui ascultare, căci i-a plăcut regelui de înţelepciunea lui  [...]» (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din  01-04-2012)

Liderii pucioşi sunt aşa de siguri pe ceea ce spun, încât chiar repetă această construcţie lexicală originală:

«O, şi l-a sărutat pe Zorobabel regele Darius şi i-a făgăduit că-i va da lui tot ce-i va cere, şi a primit el de la rege făgăduinţa pentru zidirea Ierusalimului, cel ars de Edom şi pustiit de caldei. » (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din  01-04-2012)

Or, în  Sfânta Scriptură scrie negru pe alb că regele mai întâi i-a spus lui Zorobabel să-i ceară orice ar dori, făgăduindu-i că-i va da orice va cere, după care Zorobabel şi-a formulat detaliat cererile sale. Abia după aceea, regele Darius s-a ridicat de pe tronul său şi l-a sărutat:

«vers.42:    Atunci regele i-a zis: "Cere orice vei vrea, mai mult decât cele scrise, şi îţi voi da, pentru că te-ai aflat mai înţelept, şi alături de mine vei şedea şi ruda mea te vei chema!"
           vers.43:     Atunci el a zis regelui: [...]
           vers.44:     Şi să trimiţi înapoi [...]
           vers.45:     Şi tu ai făgăduit [...]
           vers.46:     Şi acum [...]
           vers.47:     Atunci, sculându-se regele Darius, l-a sărutat şi a scris pentru el scrisori către toţi dregătorii, cârmuitorii ţinuturilor, căpeteniile oştirilor şi satrapii, [...]» (v. 3 Ezdra 4:42-47)

…………………
Anca Estera
3  aprilie 2012
…………………

Comentarii

Postări populare